Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Πρόσκληση σε ανοικτή εκδήλωση για το Ηρώο Ηρακλείου



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ανοικτή συνάντηση φορέων, ΜΜΕ, Πολιτών Ηρακλείου

Ηράκλειο, Σάββατο 28 Απριλίου 2012, 11:00, Αίθουσα ΤΕΕ-ΤΑΚ

Ο αγώνας για τη διάσωση του Ηρώου της Πλατείας Ελευθερίας βρίσκεται σε μια κρίσιμη και αποφασιστική καμπή. Οι κεντρικοί μηχανισμοί προστασίας του ΥΠΠΟΤ, δεν εμφανίζονται πρόθυμοι να ανταποκριθούν με τον τρόπο που θα όφειλαν στο συλλογικό αίτημα των αρμόδιων υπηρεσιών προστασίας και των φορέων της πόλης για την κήρυξη του κτίσματος ως διατηρητέου μνημείου και η διαδικασία για την έκδοση άδειας κατεδάφισης συνεχίζεται!

Είναι πραγματικά να διερωτάται κανείς προς τι αυτή η σπουδή. Μήπως για να μεγαλώσει ο χώρος εκμετάλλευσης του υπαίθριου χώρου στάθμευσης και να χωρούν περισσότερα αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης; Με ποιο τρόπο αλήθεια προστατεύεται η συλλογική ιστορική και αρχιτεκτονική μας κληρονομιά όταν ένα μνημείο αντιμετωπίζεται με τέτοιο τρόπο στην κεντρικότερη περιοχή του κηρυγμένου πια ως αρχαιολογικού χώρου τμήματος της πόλης εντός των τειχών; Θεωρούμε πως στα ζητήματα αυτά πρέπει να δοθούν πειστικές απαντήσεις, τόσο από την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, όσο και από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του Ηρακλείου και μάλιστα άμεσα. 
Καλούμε τους φορείς που συμμετέχουν στο συντονιστικό, τα ΜΜΕ και τους Πολίτες του Ηρακλείου, αλλά και όσους επιθυμούν να εκφράσουν με όλους τους τρόπους την υποστήριξή τους και να δυναμώσουν το μέτωπο για τη διάσωση και την ανάδειξη του Ηρώου, στη μεγάλη ανοικτή συνάντηση ενημέρωσης που θα γίνει το Σάββατο 28 Απριλίου 2012, στις 11:00, στην αίθουσα του ΤΕΕ –ΤΑΚ, στη συμβολή των οδών Π. Πρεβελάκη και Γρεβενών στο Ηράκλειο (πίσω από το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης).

Η συλλογική παρουσία μας εκείνη τη μέρα θα αποτελέσει την πιο ισχυρή και υπεύθυνη απάντηση σε όλους εκείνους που αδιαφορούν με όλους τους τρόπους για την καταστροφή της συλλογικής Μνήμης του Τόπου και της Πόλης. Παράλληλα θα επιβεβαιώσει την ανυποχώρητη θέλησή μας και τον επίμονο αγώνα μας να υπερασπιστούμε τις ιστορικές, αρχιτεκτονικές και πολεοδομικές της αξίες που διασώζονται ακόμη και να διεκδικήσουμε αποφασιστικά τη βελτίωση της ποιότητας του μνημειακού της αποθέματος και του δημόσιου χώρου, που τόσο έχουμε ανάγκη εμείς και τα παιδιά μας.
Το Συντονιστικό φορέων για την προστασία και την ανάδειξη του Ηρώου στην Πλατεία Ελευθερίας

Μinoistas
TEE-TAK
Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Ηρακλείου
Παράρτημα Κρήτης Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων
Δημοτική κίνηση - Ηράκλεια πρωτοβουλία
Παράρτημα Κρήτης Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων 
Σύλλογος Φαρμακοποιών Ηρακλείου
Σύλλογος εθελοντών πολιτικής προστασίας Δήμου Ηρακλείου
Ποδηλατικός όμιλος Ηρακλείου - ΚΑΣΤΡΟ 
Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλοι όσοι αναρτούν σχόλια οφείλουν να γνωρίζουν πως όλες οι αναρτήσεις, τα σχόλια και οι ψηφοφορίες είναι επικοινωνία δημόσιας και όχι ιδιωτικής φύσης και οφείλουν να αναρτούν μηνύματα και υλικό με περιεχόμενο κατάλληλο.

Παρατίθεται ενδεικτικά ότι κατά την ανάρτηση σχολίων, ο χρήστης οφείλει να συμμορφώνεται και να μην προβαίνει σε ενέργειες όπως τις παρακάτω:

1. Δημοσίευση με περιεχόμενο δυσφημιστικό, προσβλητικό, ανήθικο, άσεμνο, βίαιο, κακόβουλο, βλάσφημο, παρενοχλητικό ή δημοσίευση πληροφοριών που ανακτήθηκαν με παράνομα μέσα. Εδώ περιλαμβάνονται επίσης μηνύματα ή υλικό που προσβάλλει ή θίγει τα χρηστά ήθη, τη φυλετική, θρησκευτική ή σεξουαλική ελευθερία.
2. Παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των άλλων. Περιλαμβάνονται μηνύματα που περιέχουν στοιχεία ταυτοποίησης όπως αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, αριθμοί πιστωτικών καρτών, διευθύνσεις, τηλεφωνικοί αριθμοί, κωδικοί κ.α.
3. Ανάρτηση θεμάτων, σχολίων, επιστολών και ψηφοφοριών άσχετων με τα θέματα που αποτελούν αντικείμενο αυτής της πύλης, δηλαδή με τη διαχείριση και την προστασία των υδάτων.
4. Ανάρτηση του ίδιου θέματος ή διπλές απαντήσεις.
5. Ανάρτηση ή σύναψη αρχείων που περιέχουν υλικό προστατευμένο ως προς τα πνευματικά δικαιώματα (ή από τις διατάξεις περί απορρήτου) χωρίς την κατά το νόμο απαιτούμενη συναίνεση του φορέα των δικαιωμάτων.
6. Ανάρτηση ή σύναψη αρχείων που περιέχουν ιούς ή παρόμοιο λογισμικό ή πρόγραμμα που μπορεί να βλάψει τη λειτουργία των υπολογιστών των άλλων χρηστών.
7. Διαφήμιση ή αγοραστικές προσφορές οποιουδήποτε αγαθού ή υπηρεσίας.
8. Χρήση όρων προσβλητικών, χυδαίων ή με σεξουαλικό υπονοούμενο ως όνομα χρήστη.

Οι Διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα να παρακολουθούν το περιεχόμενο των αναρτήσεων και να διαγράφουν όποια ανάρτηση δεν συμμορφώνεται με τους παραπάνω κανόνες.