Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Δημοσιεύματα του Τύπου για την απόφαση της 30ης Απριλίου 2012

prismanews.gr : http://www.prismanews.gr/κρητη/item/3884-istorikh-apofash-gia-to-hroo-ths-plateias-eleu8erias


"Ιστορική η απόφαση για το Ηρώο της Πλατείας Ελευθερίας"


Την ικανοποίησή τους για την ομόφωνη απόφαση να γίνει εισήγηση από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, με την οποία να κηρύσσεται το Ηρώο της Πλατείας Ελευθερίας εκφράζει με ανακοίνωσή της η κίνηση πολιτών Minoistas.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση των Minoistas "η απόφαση που πάρθηκε ήταν ομόφωνη από όλους τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Ηρακλείου για την διατήρηση και ανάδειξη του μνημείου, αλλά και του χαρακτηρισμού του περιβάλλοντα χώρου ως κοινοχρηστου χώρου. Μένει η σύμφωνη γνώμη όλης της πόλης να μεταφραστεί τώρα και από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού σε απόφαση κήρυξης του μνημείου σε διατηρητέο με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο αγώνας συνεχίζεται. Τα μνημεία μπορεί να μην έχουν φωνή αλλά έχουμε όλοι εμεις".
Παράλληλα τονίζεται:
"Το Ηρώον θα σωθεί πραγματικά αν καταπολεμηθεί η άγνοια και η αδιαφορία απέναντι στη συλλογική μας μνήμη. Οι ενεργοί Πολίτες έδειξαν πως μπορεί να αφυπνισθεί η τοπική κοινωνία και οι θεσμικές της εκφράσεις. Ο αγώνας συνεχίζεται αμείωτος μέχρι την κήρυξή του ως διατηρητέου από το κεντρικό συμβούλιο Μνημείων. Περιμένουμε τώρα από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού να αναλάβει επιτέλους να επικυρώσει με την απόφασή του, αυτά που αποφάσισε σύσσωμη η Πόλη! αυτή η απόφαση είναι αλήθεια ιστορική!".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλοι όσοι αναρτούν σχόλια οφείλουν να γνωρίζουν πως όλες οι αναρτήσεις, τα σχόλια και οι ψηφοφορίες είναι επικοινωνία δημόσιας και όχι ιδιωτικής φύσης και οφείλουν να αναρτούν μηνύματα και υλικό με περιεχόμενο κατάλληλο.

Παρατίθεται ενδεικτικά ότι κατά την ανάρτηση σχολίων, ο χρήστης οφείλει να συμμορφώνεται και να μην προβαίνει σε ενέργειες όπως τις παρακάτω:

1. Δημοσίευση με περιεχόμενο δυσφημιστικό, προσβλητικό, ανήθικο, άσεμνο, βίαιο, κακόβουλο, βλάσφημο, παρενοχλητικό ή δημοσίευση πληροφοριών που ανακτήθηκαν με παράνομα μέσα. Εδώ περιλαμβάνονται επίσης μηνύματα ή υλικό που προσβάλλει ή θίγει τα χρηστά ήθη, τη φυλετική, θρησκευτική ή σεξουαλική ελευθερία.
2. Παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των άλλων. Περιλαμβάνονται μηνύματα που περιέχουν στοιχεία ταυτοποίησης όπως αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, αριθμοί πιστωτικών καρτών, διευθύνσεις, τηλεφωνικοί αριθμοί, κωδικοί κ.α.
3. Ανάρτηση θεμάτων, σχολίων, επιστολών και ψηφοφοριών άσχετων με τα θέματα που αποτελούν αντικείμενο αυτής της πύλης, δηλαδή με τη διαχείριση και την προστασία των υδάτων.
4. Ανάρτηση του ίδιου θέματος ή διπλές απαντήσεις.
5. Ανάρτηση ή σύναψη αρχείων που περιέχουν υλικό προστατευμένο ως προς τα πνευματικά δικαιώματα (ή από τις διατάξεις περί απορρήτου) χωρίς την κατά το νόμο απαιτούμενη συναίνεση του φορέα των δικαιωμάτων.
6. Ανάρτηση ή σύναψη αρχείων που περιέχουν ιούς ή παρόμοιο λογισμικό ή πρόγραμμα που μπορεί να βλάψει τη λειτουργία των υπολογιστών των άλλων χρηστών.
7. Διαφήμιση ή αγοραστικές προσφορές οποιουδήποτε αγαθού ή υπηρεσίας.
8. Χρήση όρων προσβλητικών, χυδαίων ή με σεξουαλικό υπονοούμενο ως όνομα χρήστη.

Οι Διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα να παρακολουθούν το περιεχόμενο των αναρτήσεων και να διαγράφουν όποια ανάρτηση δεν συμμορφώνεται με τους παραπάνω κανόνες.