Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Δημοσιεύματα του Τύπου για την απόφαση της 30ης Απριλίου 2012

flashnews.gr : http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=72554&cid=312

Έγγραφο στο Υπουργείο Πολιτισμού για να ανακηρυχθεί το Ηρώο διατηρητέο μνημείο


Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου ζητά την κήρυξη του Ηρώου ως διατηρητέου κτιρίου με ιστορική σημασία για την πόλη. Το θέμα ήρθε προς συζήτηση εκτός ημερησίας διατάξεως στη χθεσινή συζήτηση μετά από έγγραφο αίτημα περίπου 40 πολιτών που κινητοποιήθηκαν μέσω της επιτροπής φορέων για την προστασία και ανάδειξη του μνημείου.

Η επιτροπή, που αποτελείται πλέον από 26 φορείς της πόλης, οργάνωσε ανοιχτή συζήτηση ενημέρωσης το Σάββατο στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ηρακλείου. Στην εκδήλωση αυτή λήφθηκε η απόφαση για εισαγωγή του θέματος στο δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση που ήταν ήδη προγραμματισμένη για σήμερα.

Την εισήγηση του θέματος ανέλαβε ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Μανώλης Βασιλάκης ο οποίος αφού τόνισε την ιστορική και πολιτιστική αξία του μνημείου, κάνοντας εκτενή αναφορά στον αρχιτέκτονα Κυριακό, οποίος ήταν ο εμπνευστής και κατασκευαστής τόσο του συγκεκριμένου κτιρίου όσο και άλλων ιστορικών κτισμάτων του Ηρακλείου, ζήτησε να προτείνει ο Δήμος στο Κεντρικό Συμβούλιο Αρχαιοτήτων την ανακήρυξή του ως διατηρητέου.

Στην πρόταση του αντιδημάρχου συμφώνησαν οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων του συμβουλίου ενώ προτάθηκε ακόμα και η μετάβαση αντιπροσωπείας του Δήμου στην Αθήνα για την δια ζώσης άσκηση πίεσης στο ΚΑΣ ώστε να ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση.

Εκ μέρους των φορέων της επιτροπής πήραν το λόγο ο κ. Οδυσσέας Σγουρός αντιπρόεδρος του ΤΕΕ-ΤΑΚ και η πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ηρακλείου Φανή Κουτσουμπού, τονίζοντας και οι δύο τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου μνημείου για την ιστορική μνήμη της πόλης αλλά και την ανάγκη διάσωσης της γύρω περιοχής από την τσιμεντοποίηση.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο παρέστη και ο ιδιοκτήτης του πάρκιγκ μέσα στο οποίο βρίσκεται το μνημείο κ. Δημήτρης Βολιτάκης και φερόμενος ως ιδιοκτήτης του χώρου. Όταν του δόθηκε ο λόγος εκφράστηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά των φορέων που προτείνουν την ανακήρυξη του μνημείου ως διατηρητέου, χαρακτηρίζοντάς τους αγράμματους, κάτι που προκάλεσε προς στιγμήν ένταση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τελικά το σώμα ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση του αντιδημάρχου κ. Βασιλάκη και έτσι ο δήμος θα αποστείλει έγγραφο στο Υπουργείο Πολιτισμού με το οποίο θα απαιτεί την άμεση ανακήρυξη του Ηρώου ως διατηρητέου μνημείου.

Μάριος Διονέλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλοι όσοι αναρτούν σχόλια οφείλουν να γνωρίζουν πως όλες οι αναρτήσεις, τα σχόλια και οι ψηφοφορίες είναι επικοινωνία δημόσιας και όχι ιδιωτικής φύσης και οφείλουν να αναρτούν μηνύματα και υλικό με περιεχόμενο κατάλληλο.

Παρατίθεται ενδεικτικά ότι κατά την ανάρτηση σχολίων, ο χρήστης οφείλει να συμμορφώνεται και να μην προβαίνει σε ενέργειες όπως τις παρακάτω:

1. Δημοσίευση με περιεχόμενο δυσφημιστικό, προσβλητικό, ανήθικο, άσεμνο, βίαιο, κακόβουλο, βλάσφημο, παρενοχλητικό ή δημοσίευση πληροφοριών που ανακτήθηκαν με παράνομα μέσα. Εδώ περιλαμβάνονται επίσης μηνύματα ή υλικό που προσβάλλει ή θίγει τα χρηστά ήθη, τη φυλετική, θρησκευτική ή σεξουαλική ελευθερία.
2. Παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των άλλων. Περιλαμβάνονται μηνύματα που περιέχουν στοιχεία ταυτοποίησης όπως αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, αριθμοί πιστωτικών καρτών, διευθύνσεις, τηλεφωνικοί αριθμοί, κωδικοί κ.α.
3. Ανάρτηση θεμάτων, σχολίων, επιστολών και ψηφοφοριών άσχετων με τα θέματα που αποτελούν αντικείμενο αυτής της πύλης, δηλαδή με τη διαχείριση και την προστασία των υδάτων.
4. Ανάρτηση του ίδιου θέματος ή διπλές απαντήσεις.
5. Ανάρτηση ή σύναψη αρχείων που περιέχουν υλικό προστατευμένο ως προς τα πνευματικά δικαιώματα (ή από τις διατάξεις περί απορρήτου) χωρίς την κατά το νόμο απαιτούμενη συναίνεση του φορέα των δικαιωμάτων.
6. Ανάρτηση ή σύναψη αρχείων που περιέχουν ιούς ή παρόμοιο λογισμικό ή πρόγραμμα που μπορεί να βλάψει τη λειτουργία των υπολογιστών των άλλων χρηστών.
7. Διαφήμιση ή αγοραστικές προσφορές οποιουδήποτε αγαθού ή υπηρεσίας.
8. Χρήση όρων προσβλητικών, χυδαίων ή με σεξουαλικό υπονοούμενο ως όνομα χρήστη.

Οι Διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα να παρακολουθούν το περιεχόμενο των αναρτήσεων και να διαγράφουν όποια ανάρτηση δεν συμμορφώνεται με τους παραπάνω κανόνες.