Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

Δελτίο τύπου Συντονιστικού Οργάνου για την σωτηρία του Ηρώου

Την Παρασκευή 6/05/2011, μέλη της Δ.Ε. του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Δ.Ε του Παραρτήματος Κρήτης του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων, εκπρόσωποι φορέων και Υπηρεσιών του ΥΠ.ΠΟ.Τ και ενεργοί πολίτες, που αποτελούν το Συντονιστικό Όργανο για τη διάσωση του Ηρώου στην Πλατεία Ελευθερίας, συναντήθηκαν με τη Γ.Γ. του ΥΠ.ΠΟ.Τ κ. Μενδώνη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της αυτοψίας της κ. Μενδώνη στο χώρο του μνημείου, ενόψει της προώθησης της διαδικασίας επαναξιολόγησης του φακέλου του Ηρώου στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, με θέμα την κήρυξή του ως ιστορικού διατηρητέου μνημείου.

Τα μέλη του συντονιστικού οργάνου μαζί με τους εκπροσώπους των τοπικών υπηρεσιών ενημέρωσαν τη Γενική Γραμματέα για τις προσπάθειες που έχουν γίνει σε τοπικό επίπεδο για τη διάσωση του Ηρώου, οι οποίες δεν βρήκαν θετική ανταπόκριση στις κεντρικές υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Τ και ανέδειξαν την αναγκαιότητα της άμεσης ανάληψης πρωτοβουλιών διάσωσης και προστασίας του μνημείου. Υπογράμμισαν την αρχιτεκτονική αξία και την ιστορική σημασία του καθώς και την καθολική επιθυμία των πολιτών του Ηρακλείου για τη σωτηρία και αποκατάσταση του Ηρώου της πόλης. Παράλληλα επέδωσαν στη Γ.Γ. σχετικό φάκελο για το μνημείο, ενώ η τοπική Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων ενημέρωσε για την πορεία της προώθησης του θέματος κεντρικά.

Η κ. Μενδώνη έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα του Ηρώου, για το οποίο δήλωσε ότι ενημερώθηκε μόλις πρόσφατα από τις εφημερίδες, και εξέφρασε την προσωπική της έκπληξη και την απορία της για τη σημερινή εικόνα εγκατάλειψης και παρακμής. Παρόμοια αντίδραση εξέφρασαν και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι Προϊστάμενοι των κεντρικών Υπηρεσιών του ΥΠ.ΠΟ.Τ, και διερωτήθηκαν για την ολιγωρία του Δήμου, αναφορικά με την τύχη του μνημείου και την συνακόλουθη υποβάθμιση, στο σημείο αυτό, της κεντρικότερης πλατείας της πόλης.

Η Γ.Γ. Γραμματέας του ΥΠ.ΠΟ.Τ ζήτησε από τους Προϊσταμένους των συναρμόδιων Υπηρεσιών την επιτάχυνση των διαδικασιών προώθησης του θέματος του Ηρώου στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων και οι εκπρόσωποι των τοπικών Υπηρεσιών δεσμεύτηκαν πως θα προωθήσουν, για μια ακόμα φορά, το θέμα, με αίτημα την κήρυξη του Ηρώου ως ιστορικού διατηρητέου μνημείου.

Το Συντονιστικό όργανο των φορέων και κατοίκων της πόλης για τη διάσωση του Ηρώου θα παρακολουθεί στενά το θέμα και θα συμμετέχει ενεργά σε όλες τις διαδικασίες που θα απαιτηθούν για την οριστική διάσωση και αποκατάσταση του Ηρώου. Το Ηρώο πρέπει και μπορεί να σωθεί. Η πόλη μας δεν έχει την πολυτέλεια να γκρεμίζει τα μνημεία της και την ιστορική μνήμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλοι όσοι αναρτούν σχόλια οφείλουν να γνωρίζουν πως όλες οι αναρτήσεις, τα σχόλια και οι ψηφοφορίες είναι επικοινωνία δημόσιας και όχι ιδιωτικής φύσης και οφείλουν να αναρτούν μηνύματα και υλικό με περιεχόμενο κατάλληλο.

Παρατίθεται ενδεικτικά ότι κατά την ανάρτηση σχολίων, ο χρήστης οφείλει να συμμορφώνεται και να μην προβαίνει σε ενέργειες όπως τις παρακάτω:

1. Δημοσίευση με περιεχόμενο δυσφημιστικό, προσβλητικό, ανήθικο, άσεμνο, βίαιο, κακόβουλο, βλάσφημο, παρενοχλητικό ή δημοσίευση πληροφοριών που ανακτήθηκαν με παράνομα μέσα. Εδώ περιλαμβάνονται επίσης μηνύματα ή υλικό που προσβάλλει ή θίγει τα χρηστά ήθη, τη φυλετική, θρησκευτική ή σεξουαλική ελευθερία.
2. Παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των άλλων. Περιλαμβάνονται μηνύματα που περιέχουν στοιχεία ταυτοποίησης όπως αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, αριθμοί πιστωτικών καρτών, διευθύνσεις, τηλεφωνικοί αριθμοί, κωδικοί κ.α.
3. Ανάρτηση θεμάτων, σχολίων, επιστολών και ψηφοφοριών άσχετων με τα θέματα που αποτελούν αντικείμενο αυτής της πύλης, δηλαδή με τη διαχείριση και την προστασία των υδάτων.
4. Ανάρτηση του ίδιου θέματος ή διπλές απαντήσεις.
5. Ανάρτηση ή σύναψη αρχείων που περιέχουν υλικό προστατευμένο ως προς τα πνευματικά δικαιώματα (ή από τις διατάξεις περί απορρήτου) χωρίς την κατά το νόμο απαιτούμενη συναίνεση του φορέα των δικαιωμάτων.
6. Ανάρτηση ή σύναψη αρχείων που περιέχουν ιούς ή παρόμοιο λογισμικό ή πρόγραμμα που μπορεί να βλάψει τη λειτουργία των υπολογιστών των άλλων χρηστών.
7. Διαφήμιση ή αγοραστικές προσφορές οποιουδήποτε αγαθού ή υπηρεσίας.
8. Χρήση όρων προσβλητικών, χυδαίων ή με σεξουαλικό υπονοούμενο ως όνομα χρήστη.

Οι Διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα να παρακολουθούν το περιεχόμενο των αναρτήσεων και να διαγράφουν όποια ανάρτηση δεν συμμορφώνεται με τους παραπάνω κανόνες.