Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

Άρθρο για τον αγώνα διάσωσης του Ηρώου στην "Καθημερινή"

Στις 26-01-2011 δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Καθημερινή" ένα μικρό άρθρο, το οποίο αναφέρεται στον αγώνα των φορέων της πόλης μας, για την διάσωση και ανάδειξη του Ηρώου.

Ακολουθεί ολόκληρο το δημοσίευμα:

Φορείς και πολίτες του Ηρακλείου Κρήτης τάσσονται πλέον ενωμένοι υπέρ της διατήρησης και ανάδειξης του Ηρώου στην Πλατεία Ελευθερίας. Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον κτίσμα του Μεσοπολέμου, σε ρυθμό νεο-μινωικό, το οποίο είναι έργο του αρχιτέκτονα Δημήτρη Κυριακού (1930-33). Χτίστηκε για να στεγάσει το πρώτο Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο Κρήτης, αλλά από το 1941 εγκαταλείφθηκε, ερειπώθηκε, αλλοιώθηκε και σήμερα παρουσιάζει όψη μεγάλης παρακμής.
Είναι ελπιδοφόρο ότι μαζί με τον Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων που έχει υποστηρίξει με θέρμη τη διάσωση του κτιρίου στρατεύθηκε και το ΤΕΕ/Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, το οποίο στις 22 Δεκεμβρίου οργάνωσε συνάντηση με όλους τους φορείς. Εγινε ιστορική αναδρομή και συμφωνήθηκε η ανάγκη διατήρησης του κτιρίου καθώς και η δημιουργία συντονιστικού οργάνου, που θα αναλάβει την προώθηση του ζητήματος. Εκτενή έρευνα για την ιστορική ταυτότητα του Ηρώου έχει εκπονήσει ο αρχαιολόγος Γιώργος Τζωράκης, ο οποίος έχει αγωνιστεί επί μακρόν για την ενημέρωση πολιτών και φορέων. Στο facebook έχει δημιουργηθεί ομάδα υπέρ της διάσωσης του Ηρώου, ενώ υπάρχει και σχετικό μπλογκ (iroon-irakliou.blogspot.com).
Εντύπωση προκαλεί ότι αντιμέτωπη πλέον με το σύνολο σχεδόν του πνευματικού και τεχνικού κόσμου του Ηρακλείου, που επιθυμεί την ανάδειξη γενικότερα της ιστορικής φυσιογνωμίας της πόλης, είναι η ίδια η πολιτεία. Το αρμόδιο συμβούλιο του ΥΠΠΟΤ έχει αρνηθεί να εξετάσει ενδεχόμενο αναθεώρησης παλαιότερης γνωμοδότησης, σύμφωνα με την οποία το Ηρώον δεν έχρηζε προστασίας.

Πηγή: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_1_26/01/2011_430123 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλοι όσοι αναρτούν σχόλια οφείλουν να γνωρίζουν πως όλες οι αναρτήσεις, τα σχόλια και οι ψηφοφορίες είναι επικοινωνία δημόσιας και όχι ιδιωτικής φύσης και οφείλουν να αναρτούν μηνύματα και υλικό με περιεχόμενο κατάλληλο.

Παρατίθεται ενδεικτικά ότι κατά την ανάρτηση σχολίων, ο χρήστης οφείλει να συμμορφώνεται και να μην προβαίνει σε ενέργειες όπως τις παρακάτω:

1. Δημοσίευση με περιεχόμενο δυσφημιστικό, προσβλητικό, ανήθικο, άσεμνο, βίαιο, κακόβουλο, βλάσφημο, παρενοχλητικό ή δημοσίευση πληροφοριών που ανακτήθηκαν με παράνομα μέσα. Εδώ περιλαμβάνονται επίσης μηνύματα ή υλικό που προσβάλλει ή θίγει τα χρηστά ήθη, τη φυλετική, θρησκευτική ή σεξουαλική ελευθερία.
2. Παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των άλλων. Περιλαμβάνονται μηνύματα που περιέχουν στοιχεία ταυτοποίησης όπως αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, αριθμοί πιστωτικών καρτών, διευθύνσεις, τηλεφωνικοί αριθμοί, κωδικοί κ.α.
3. Ανάρτηση θεμάτων, σχολίων, επιστολών και ψηφοφοριών άσχετων με τα θέματα που αποτελούν αντικείμενο αυτής της πύλης, δηλαδή με τη διαχείριση και την προστασία των υδάτων.
4. Ανάρτηση του ίδιου θέματος ή διπλές απαντήσεις.
5. Ανάρτηση ή σύναψη αρχείων που περιέχουν υλικό προστατευμένο ως προς τα πνευματικά δικαιώματα (ή από τις διατάξεις περί απορρήτου) χωρίς την κατά το νόμο απαιτούμενη συναίνεση του φορέα των δικαιωμάτων.
6. Ανάρτηση ή σύναψη αρχείων που περιέχουν ιούς ή παρόμοιο λογισμικό ή πρόγραμμα που μπορεί να βλάψει τη λειτουργία των υπολογιστών των άλλων χρηστών.
7. Διαφήμιση ή αγοραστικές προσφορές οποιουδήποτε αγαθού ή υπηρεσίας.
8. Χρήση όρων προσβλητικών, χυδαίων ή με σεξουαλικό υπονοούμενο ως όνομα χρήστη.

Οι Διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα να παρακολουθούν το περιεχόμενο των αναρτήσεων και να διαγράφουν όποια ανάρτηση δεν συμμορφώνεται με τους παραπάνω κανόνες.