Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Απάντηση του υποψηφίου δημάρχου Ηρακλείου κ. Ηλιαδάκη

Δημοσιεύουμε αυτούσια την απάντηση του υποψηφίου Δημάρχου Ηρακλείου κ. Ηλιαδάκη, σχετικά με τις θέσεις της παράταξης του για το Ηρώο:

 



Αγαπητοί φίλοι,

με πολλή χαρά πληροφορήθηκα την συγκρότηση της ομάδας σας. Είμαι γέννημα-θρέμμα του ιστορικού κέντρου του Ηρακλείου. Γεννήθηκα, μεγάλωσα, ονειρεύτηκα σε αυτή την πόλη και η σημερινή κατάσταση και εικόνα πολλών ιστορικών της σημείων, που μου είναι τόσο γνώριμα και οικεία, με πληγώνει και με θλίβει πραγματικά.
Είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο ότι νέοι Ηρακλειώτες, όπως εσείς, ευαισθητοποιήστε και δραστηριοποιήστε προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης αυτών των γωνιών του Ηρακλείου στην θέση που τους πρέπει.
Δυστυχώς, οι δημοτικές αρχές που έχουν περάσει, με αποκορύφωμα την απερχόμενη, παρέδωσαν τέτοια ιστορικά σημεία του Ηρακλείου στην εγκατάλειψη. Το πνίξιμο του ιστορικού μνημείου του Ηρώου μέσα στην λίμνη της λήθης, της αδιαφορίας και της θεοποίησης του κέρδους είναι μια απαράδεκτη κατάσταση, για την οποία η απερχόμενη δημοτική φέρει βαριές ευθύνες. Ιδίως η δημιουργία των σταθμών αυτοκινήτων στον χώρο του μνημείου, που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν ένα κόσμημα για την πόλη, δείνει σε κάθε κάτοικο, σε κάθε επισκέπτη αλλά κυρίως σε κάθε νέο του Ηρακλείου το λάθος μήνυμα για τις αρχές και τις αξίες που υπηρετεί η τοπική μας κοινωνία.
Αποτελεί δέσμευση για την επόμενη των δημοτικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, ότι από όποια θέση μας τάξει ο Ηρακλειώτικος λαός, είτε αυτή της δημοτικής αρχής είτε της αντιπολίτευσης, το θέμα του Ηρώου θα τεθεί με προτεραιότητα στο τραπέζι. Το ζήτημα της ευρύτερης αξιοποίησης του χώρου από την Πλατεία Ελευθερίας ως το Πάρκο Γεωργιάδη με τις επιδιώξεις και τους σχεδιασμούς για υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων στην περιοχή του Πάρκου απαιτεί συνολική επανεξέταση του θέματος. Στόχος μας είναι το σύνολο του χώρου να αποτελέσει ένα πνεύμονα πρασίνου και χώρο περιπάτου που θα ξεκουράζει, μέσα στο κέντρο. Στο πλαίσιο αυτό το Ηρώο επιβάλλεται να αποκατασταθεί στην θέση και κατάσταση που του αξίζει. Το Ηράκλειο έχει πολλούς σταθμούς αυτοκινήτων, έχει πάρα πολλά αυτοκίνητα, δεν έχει όμως πολλά Ηρώα. Έχουμε καθήκον να προφυλάξουμε το μνημείο. Συνεχίστε την διεκδικητική σας προσπάθεια χωρίς να κάνετε ούτε ένα βήμα πίσω, γιατί είναι για το καλό της πόλης που όλοι μας αγαπάμε και πονάμε.

Τάσος Ηλιαδάκης
Υποψ. Δήμαρχος Ηρακλείου

Γραφείο Τύπου
Γιάννης Χαραλαμπίδης
Ντίνα Ηλιαδάκη

ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ανατροπή και Πορεία στο Μέλλον
Κυδωνίας 22, ΤΚ 71202 Ηράκλειο
Τηλ: 2810 301831 / 2
www.irakleio-mellon.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλοι όσοι αναρτούν σχόλια οφείλουν να γνωρίζουν πως όλες οι αναρτήσεις, τα σχόλια και οι ψηφοφορίες είναι επικοινωνία δημόσιας και όχι ιδιωτικής φύσης και οφείλουν να αναρτούν μηνύματα και υλικό με περιεχόμενο κατάλληλο.

Παρατίθεται ενδεικτικά ότι κατά την ανάρτηση σχολίων, ο χρήστης οφείλει να συμμορφώνεται και να μην προβαίνει σε ενέργειες όπως τις παρακάτω:

1. Δημοσίευση με περιεχόμενο δυσφημιστικό, προσβλητικό, ανήθικο, άσεμνο, βίαιο, κακόβουλο, βλάσφημο, παρενοχλητικό ή δημοσίευση πληροφοριών που ανακτήθηκαν με παράνομα μέσα. Εδώ περιλαμβάνονται επίσης μηνύματα ή υλικό που προσβάλλει ή θίγει τα χρηστά ήθη, τη φυλετική, θρησκευτική ή σεξουαλική ελευθερία.
2. Παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των άλλων. Περιλαμβάνονται μηνύματα που περιέχουν στοιχεία ταυτοποίησης όπως αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, αριθμοί πιστωτικών καρτών, διευθύνσεις, τηλεφωνικοί αριθμοί, κωδικοί κ.α.
3. Ανάρτηση θεμάτων, σχολίων, επιστολών και ψηφοφοριών άσχετων με τα θέματα που αποτελούν αντικείμενο αυτής της πύλης, δηλαδή με τη διαχείριση και την προστασία των υδάτων.
4. Ανάρτηση του ίδιου θέματος ή διπλές απαντήσεις.
5. Ανάρτηση ή σύναψη αρχείων που περιέχουν υλικό προστατευμένο ως προς τα πνευματικά δικαιώματα (ή από τις διατάξεις περί απορρήτου) χωρίς την κατά το νόμο απαιτούμενη συναίνεση του φορέα των δικαιωμάτων.
6. Ανάρτηση ή σύναψη αρχείων που περιέχουν ιούς ή παρόμοιο λογισμικό ή πρόγραμμα που μπορεί να βλάψει τη λειτουργία των υπολογιστών των άλλων χρηστών.
7. Διαφήμιση ή αγοραστικές προσφορές οποιουδήποτε αγαθού ή υπηρεσίας.
8. Χρήση όρων προσβλητικών, χυδαίων ή με σεξουαλικό υπονοούμενο ως όνομα χρήστη.

Οι Διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα να παρακολουθούν το περιεχόμενο των αναρτήσεων και να διαγράφουν όποια ανάρτηση δεν συμμορφώνεται με τους παραπάνω κανόνες.